maanantai 27. helmikuuta 2017

Tutkimuksia kuntapäätöksentekoon liittyen

Vaalit lähestyvät ja somessa on alkanut vilkas keskustelu siitä, onko kuntapäättäjiin luottaminen vai ei. Miten päätöksentekoa saataisiin avoimemmaksi ja miten sen oman ehdokkaan tulisi viedä - ja pysyykö hän viemään luvattuja asioita kunnan päätöksenteossa eteenpäin.

Eräällä paikallisella Face-foorumilla oli linkitettynä tutkimus, jossa esitettiin miten kansalaisten luottamus päättäjiin on heikolla tasolla. Tosin suurimmat epäluulot kohdistuvat Euroopan unionin päättäjiin, mutta myös oman kunnan päätöksentekijöitä epäilee jonkin verran tai paljon 60 % vastaajista. Tutkimus on tehty viime joulukuussa. Linkki tutkimukseen alla olevassa linkissä.

Minun sydäntäni tuo riipii. Itse olen ollut aina sitä koulukuntaa, että sitä ei luvata mitä ei voi pitää. Sovellan tätä periaatetta muun muassa lasteni kasvatuksessa. Sehän tarkoittaa sitä, että lupaukset eivät ehkä kuulosta niin mahtipontisilta, mutta toisaalta voin aina sanoa että olen lupaukseni pitänyt. Minulla ei ole mitään aikomusta muuttaa tapojani myöskään kunta-asioiden suhteen.

Menin siis tiedon alkulähteille "Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksia" ja perehdyin myös muihin selvityksiin. On muuten hyvä sivu, suosittelen pistäytymään. Kysyttäessä millainen on hyvä valtuutettu, vastauksena oli: "Valtuutetun on hyvä pitää aktiivisesti yhteyttä äänestäjiinsä (82 %), sekä ajaa määrätietoisesti näiden etuja (82 %). Hänen olisi hyvä olla ”räväkkä, aloitteellinen ja esiintymiskykyinen” (76 %). Hänellä tulisi olla myös ”laajat suhdeverkostot” (76 %)." Myös tuon tutkimuksen tulokset löytyvät äskeisen linkin takaa.

Mitä sinä toivot valtuutetultasi? 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti